Links & Folders

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt via haar website informatie ter beschikking o.a. in het Pools, Bulgaars, Roemeens, Hongaars en Slowaaks. Op deze pagina zijn folders terug te vinden met basisinformatie omtrent wonen, werken en gezondheid in Nederland.

Nieuw in Nederland

De Nederlandse overheid heeft ook een site voor nieuwkomers. Deze site helpt u de weg te vinden naar de overheidsorganisaties waar u mogelijk mee te maken krijgt als u naar Nederland komt om te wonen, werken of studeren. De site is in het Nederlands en Engels beschikbaar: www.newtoholland.nl

Welkom in Den Haag

Op basis van de folder Welkom in Nederland (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft IDHEM in samenwerking met de gemeente Den Haag ook een gids uitgebracht met praktische informatie voor nieuwkomers die zich in Den Haag willen vestigen. Deze folder is onderdeel van een gratis welkomstpakket en af te halen bij het Informatiecentrum voor EU-arbeidsmigranten in het stadhuis (Spui 70, Den Haag). Openingstijden van het informatiecentrum zijn:

Dinsdag     16:00 tot 19:00 uur bij loket 22

Donderdag 08:00 tot 11:00 uur bij loket 14

Donderdag 17:30 tot 20:00 uur bij loket 25

Vrijdag       16:00 tot 19:00 uur bij loket 22

Taal

Om mee te draaien in de Nederlandse samenleving is het belangrijk de Nederlandse taal goed te kunnen spreken, lezen en schrijven. Het is bijvoorbeeld lastig om te vertellen wat u mankeert als u de taal van de dokter niet spreekt of weten hoe het u kind op school vergaat als u de taal van de lerares niet spreekt. Den Haag biedt meerdere mogelijkheden om de Nederlandse taal te leren wanneer u ouder dan 18 jaar bent:
ROC Mondriaan
Taal in de Buurt
Meer informatie en tips over het leren van de Nederlandse taal vindt u ook terug via de engelstalige website van de Gemeente Den Haag website